Kleurstudio Karen

Kleuranalyse

Ben jij klaar voor een nieuwe garderobe in de mooiste kleuren?
Je gaat zelf zien en voelen dat de juiste kleuren jou laten stralen en energie geven.

Samen vinden we in de 1-op-1 analyse alle handvatten, informatie en tips om voor jou een prachtig op maat gemaakt kleurpaspoort te krijgen.

Hoe ziet een kleuranalyse eruit bij Kleurstudio Karen?

Je ontvangt een vragenlijst

Voorafgaand aan de analyse ontvang je een vragenlijst om in te vullen. De kleuranalyse, volgens de Sensa-methode, starten we met het bespreken van de ingevulde lijst.
Waar loop je tegenaan bij het vinden van kleur in je garderobe?
Heb je wensen waarvoor je kleur in je garderobe wilt gaan toepassen?
Vernieuwde stijl of verandering van invulling van je dagelijkse leven?
Zijn er belemmeringen waardoor je geen keuzes kan of durft te maken om kleur toe te voegen?
Door oprecht te luisteren en vragen te stellen komt er een mooi beeld van jouw wensen en doelen.

Je ontvangt een vragenlijst

Voorafgaand aan de analyse ontvang je een vragenlijst om in te vullen. De kleuranalyse, volgens de Sensa-methode, starten we met het bespreken van de ingevulde lijst.
Waar loop je tegenaan bij het vinden van kleur in je garderobe?
Heb je wensen waarvoor je kleur in je garderobe wilt gaan toepassen?
Vernieuwde stijl of verandering van invulling van je dagelijkse leven?
Zijn er belemmeringen waardoor je geen keuzes kan of durft te maken om kleur toe te voegen?
Door oprecht te luisteren en vragen te stellen komt er een mooi beeld van jouw wensen en doelen.

Je uiterlijke kenmerken lopen we langs.

Je uiterlijke kenmerken lopen we langs. Jouw natuurlijke oog-, huids- en haar-kleur hebben invloed op je uitstraling en hoe kleur voor jou werkt. Iedereen is anders en daarom verzorg ik maatwerk bij elke kleuranalyse die ik doe.  

Vervolgens kijken we naar je kleurdominanties. Door gebruik te maken van de kleurkragen.

We kunnen nu zien of warme of koele tinten je beter staan? Licht of donker? En helder of gedempt?
Je leert hoe je zelf kunt zien wat er gebeurt in je gezicht. Wordt deze nu frisser of vermoeider? Worden vlekjes duidelijker of juist gedempter? Zijn kringen en wallen meer of minder aanwezig?
Laat de kleur je stralen?
De dominantie kleurkenmerken vinden, dat noemen we de Quick Color Scan. Er ontstaat een top 3 met een richting waarin we verder gaan ontdekken. Door gebruik te maken van prachtige vision boards vertel ik wat de (sub)seizoenen binnen kleur voor kenmerken hebben.

De ruim 160 kleurdoeken komen nu in beeld.

De basis is gezet, we gaan een stapje verder verdiepen. De ruim 160 kleurdoeken komen nu in beeld. Een voor een houd ik ze voor en zien we in de spiegel wat er gebeurt. Er ontstaat een selectie van 20-25 kleuren. Deze zijn jouw mooiste kleuren voor in jouw persoonlijk kleurpaspoort.

We bekijken je kledingstukken van thuis.

Je kunt enkele kledingstukken van thuis meenemen waar je twijfels over hebt met betrekking tot kleur en print. We bekijken of deze twijfels terecht zijn en bespreken door middel van tips hoe je zoveel mogelijk kleding na de kleuranalyse nog kan blijven doordragen. Wel zo duurzaam!

Het kleurplan over make-up, haarkleur en accessoires.

Mocht je nog vragen hebben over make-up, haarkleur en accessoires dan geef ik in het kleurplan hier meer informatie over mee.

Een duurzame garderobe.

Combineren van kleding met behulp van kleur is ook een belangrijk punt. Als je weet hoe kun je met weinig kleding vele leuke outfit maakt ontstaat er een duurzame garderobe. Ik help je hierbij door in het kleurplan uitleg te geven over het combineren van kleur.

Jouw eigen op maat gemaakte kleurpaspoort.

De kleuranalyse ronden we af, we hebben jouw mooiste kleuren geselecteerd. De kleurstalen van jouw doeken worden in een prachtig kleurpaspoort met hoesje gedaan. 

En dat is nog niet alles....

Je gaat naar huis met vol enthousiasme over kleur.
Je wilt direct je garderobe opruimen, nieuwe kledingcombinaties maken en eventueel direct gerichter winkelen met je persoonlijke kleurpaspoort.

EN gedurende een half jaar help ik met vragen over kleur via mail of whatsapp.

review

De ervaring van Meriam

★★★★★

Het kleuradvies bij Karen was een openbaring. Mijn kledingkast was vol met kleding in veel kleuren, sommige artikelen kon ik ook niet combineren.

Bij de intake bespraken we waarom ik een kleuradvies wilde. Het is namelijk wel belangrijk om wel jezelf te blijven. Karen heeft de tijd genomen om naar mij te luisteren en nam deze info mee in haar advies. Alle kleuren kwamen voorbij. 

Ik heb nu een mooi kleurenpaspoort waarmee ik aan de slag ben gegaan. De eerste kledingstukken heb ik al aangeschaft met behulp van het paspoort. Bij het dragen van deze combinaties krijg ik geregeld complimentjes. Dat is erg leuk.
Het paspoort is nu een standaard item in mijn handtas.

Ik ben heel erg blij met het kleuradvies van Karen, een echte aanrader.”

Meriam

Jouw mooiste kleuren passen bij jou!

Het is een investering, levenslang. Je kleurpaspoort is geen beperking in de kledingkeuzes die je wilt gaan maken maar een rijkdom. Je zal vele “nieuwe” kleuren gaan toevoegen aan je garderobe.

Nog even in het kort:

– Vragenlijst ontvang je voorafgaand
– 1-op-1 sessie in alle rust & met veel aandacht
– Uiterlijke kenmerken bepalen van ogen, huid en haar
– Top 3. van de kleurdominanties ontdekken
– Kleuranalyse met ruim 160 kleurdoeken
– Meegenomen kledingstukken bespreken
– Op maat gemaakt persoonlijk kleurpaspoort
– Kleurplan met alle bevindingen en tips
– Gedurende een half jaar help ik met vragen over kleur via mail of whatsapp.

INVESTERING € 175,00

review

De ervaring van Femke

★★★★★

“Ik voelde me niet meer mezelf in mijn huidige garderobe, wat me leidde tot het plannen van een afspraak met Karen voor een kleuranalyse.
Voorafgaand aan de kleuranalyse had ik een overzichtsfoto gemaakt van mijn kledingkast, waarin zowel warme als koele tinten aanwezig waren. Uiteindelijk bleek ik in een heel ander seizoen/subseizoen thuis te horen, met kleuren die wel volledig in harmonie zijn met mij. Het was een waardevolle bevesteging, omdat ik nu begrijp waarom mijn garderobe niet bij paste en waar ik op mag letten.

Wat ik waardeerde, was dat Karen de tijd nam, waardoor ik zelf de kans kreeg om alles te verwerken en te ontdekken hoe de verschillende kleuren op mij inwerkten. Ze begeleidde me zodat ik zelf ook leerde de nuances waar te nemen. Ik ben erg blij met het op maat gemaakte kleurenpalet dat bij me past en kan niet wachten om het in mijn kledingkast te intergreren!”

Femke

FAQ

Veel gestelde vragen

LET OP!! Hidden accordeon
Hoe weet je welk kleurtype je bent?

We starten de kleuranalyse met 6 kleurkragen. Hiermee bepalen we of je een warm-koel, licht-donker of helder-gedempt kleurtype bent. Het kan ook zijn dat je er tussenin zit. Met behulp van mooie sfeer vision boards laat ik zien welke richting je ingedeeld wordt.
Daarna bepalen we met ruim 160 kleurdoeken jouw allermooiste kleuren.

Wat is het persoonlijk kleurplan?

Het kleurplan is de samenvatting van alles wat we hebben besproken in de ochtend. Ook staan hierin de tips en handvatten op jouw vragen. Zo kun je na de analyse zelf makkelijk verder om jouw mooiste kleuren toe te passen.

Je kunt gemakkelijker een capsule garderobe starten. De kleuren kunnen onderling perfect met elkaar worden gecombineerd.  Kleur is een van de belangrijkste bouwstenen van een capsule garderobe.

 

Bespreek je tijdens de analyse ook make-up kleuren en haar?

Tijdens de analyse geef ik enkele kleur tips waar je op kunt letten. Er zit geen uitgebreid make-up plan bij.
Als je echt veel make-up informatie wil adviseer ik bij een gespecialiseerde visagiste een afspraak te boeken.

Worden ook de kleur van sieraden en accessoires besproken?

De kleur van de edelmetalen bespreken we bij de goud- en zilver-test. Dit advies wordt samen met je persoonlijke kleuranalyse uitgewerkt.
Accessoire kleuren geven een extra toevoeging aan je outfit. Mocht je hier meer over willen weten, dan nemen we dit zeker mee in je kleurplan.

Moet ik kleuren dragen die ik echt niet mooi vind?

De kleuranalyse is voor jou en samen met jou samengesteld. Door vooraf goed te bespreken waar op te letten komen we altijd uit op een kleurpalet waar je 100% blij van wordt. Je zal verbaasd zijn hoeveel extra kleuren we ontdekken die iets voor jouw uitstraling kunnen betekenen. Vaak zijn vaste gewoontes en aannames iets waar je (langzaam) verandering in kunt brengen. Je zal zien door het toepassen van de “nieuwe” kleuren je het oude kleurgebruik sneller loslaat dan je vooraf denkt.

Wat kan ik na het advies doen met mijn kleurpaspoort?

* Jouw mooiste kleuren geleidelijk toevoegen aan je garderobe met de verkregen tips.
* Bewuster gaan winkelen en hierdoor kunnen miskopen worden beperkt.
* Ook kun je de kleuranalyse toepassen bij het kleuren van je haar, mocht je dit doen.
* Gebruiken bij het starten van een capsule garderobe . Kleur is hierin de basis.
* Verder advies vragen bij het ontwikkelen van je branding voor jouw onderneming, je kunt jouw mooiste kleuren hierin gaan gebruiken.

Wat kun je mij vertellen over de prijs?

Het persoonlijk kleurpaspoort van Kleurstudio Karen biedt extra waarde omdat deze volgens de Sensa-methode wordt gemaakt. Het is geen standaard advies, seizoenskaart of waaier. Ik neem de tijd samen met jou om zo jouw 20-25 mooiste kleuren te ontdekken en alles hier omheen in een kleurplan samen te vatten. Je ontvangt alleen maar persoonlijk advies en er wordt gewerkt met kwalitatieve materialen. Het is maatwerk.
De kleuranalyse kan niet worden vergeleken met informatie die jezelf via internet hebt kunnen vinden.

LET OP!! Hidden accordeon
Kan ik de kleuranalyse samen met iemand anders volgen?

De kleuranalyse wordt 1-op-1 gegeven. Zo kan ik je alle aandacht geven die je verdient tijdens de analyse. We zijn meer dan 2 uur bezig om jouw mooiste kleuren te ontdekken. Ik vind het belangrijk dat jij uiteindelijk zelf ook gaat zien welk effect een bepaalde kleur op je uiterlijke kenmerken heeft. Het is een intensieve ochtend. Een tweede analyse op een dag is hierdoor niet mogelijk, ik wil 100% geven. Het zou niet fijn zijn als ik bij de tweede dit niet zou kunnen doen.
Wil je toch samen op een dag advies over kleur, geef je dan op voor de workshop.

Kan ik een kleuranalyse ’s avonds laten doen?

De kleuranalyse wordt in de ochtend gegeven vanaf 9.30 uur en duurt gemiddeld z’n 2,5 uur. Het daglicht is erg belangrijk bij het geven van een advies. Dit is in de ochtend het beste.

Kan ik de kleuranalyse ook online volgen?

Ik werk met 160 kleurdoeken en 6 kleurkragen om samen met jouw te zien wat jouw mooiste zijn. Het is erg prettig om je in het echt voor de spiegel te hebben zitten. Tijdens het advies komen vele vragen naar vore bij het ontdekken van de kleuren en hoe toe te passen. Dit is onmogelijk online te doen.

Wat is het verschil tussen een persoonlijk kleuranalyse van Kleurstudio Karen en die van een gebruikelijke andere kleurcoach?

De verschillen zijn:
* We kijken verder dan alleen in welk kleurseizoen je zou passen. Niemand past in een hokje. Wat past bij jou, je wensen en verlangens?
* Door te kijken in de spiegel naar wat de kleuren doen in je gezicht leer jezelf ook zien wat er gebeurt. Pas dan snap je welke kleuren iets voor jou doen en welke niet.
* We nemen de tijd, wel z’n 2,5 uur. Het advies moet bij jouw passen.
* Je ontvangt een op maat gemaakt kleurpaspoort dat uniek is. Er bestaat geen tweede van, iedereen ontvangt zijn eigen kleurpaspoort en kleurplan.

Ik heb al eens een kleuranalyse gedaan bij iemand anders, heeft een persoonlijk kleurplan dan nog meerwaarde?

Je kunt altijd contact opnemen over welk type kleuradvies je al hebt gedaan. Het zou kunnen dat dit heel beknopt is of dat jezelf nog niet het gevoel hebt dat dit advies het juiste is bij jou.
Met een algemene kleurwaaier of kaart wordt er wel een richting aangegeven maar weet je nog niet wat jouw mooiste kleuren zijn.
Met de analyse volgens de Sensa-methode maak ik een persoonlijk paspoort met jouw allermooiste kleuren. Ook ontvang je een kleurplan hoe je verder kunt,  met daarin handige tips.

Voor wie is een kleuranalyse het meest geschikt?

Mijn kleuranalyse is voor iedere vrouw die haar garderobe een update wil geven door middel van kleur. Het advies zorgt op een mooie manier voor de start van een nieuwe garderobe, stap voor stap. Het advies wordt op een laagdrempelige, persoonlijke manier gegeven zodat je met jouw mooiste kleuren nieuwe uitdagingen kunt aangaan.

Wat krijg ik na een kleuranalyse?

De kleuranalyse is een levenslang advies.
Alleen bij het ouder worden van de huid en grijzer worden kan het advies iets verschuiven. Tegen die tijd kun je overleggen, hoe verder.
* Je ontvangt een persoonlijk kleurpaspoort in een mooi hoesje.
* De kleurstaaltjes in je paspoort zijn van stof.
* Uitgewerkt kleurplan met alle bevindingen van de kleuranalyse en handige tips hoe kleur te gaan gebruiken in je garderobe.
* Na het advies mag je mij nog 6 maanden alles vragen over het toepassen van jouw kleurpaspoort en kleur.