over mij

Karen

Ik ben Karen van Kleurstudio Karen, een creatieve duizendpoot met een hoofd vol ideeën.
Hoe ik kleurexpert ben geworden vertel ik je in het kort. Zo leer je mij een beetje kennen.

 

Hoe is het begonnen?

Als klein meisje was ik al creatief bezig. Ik haakte en naaide zelf poppenkleertjes. Was in de tuin te vinden, om te helpen met de plantjes en mijn huisdieren te verzorgen.

Tijdens en na mijn middelbare school waren de vakken tekenen en handvaardigheid mijn favoriet. Van niets iets maken waar je door te kijken van kan genieten, schilderen onder andere. Ik koos voor de richting van de mode om verder te gaan. Wilde graag mijn eigen winkel beginnen in mode, accessoires en woninginrichting, mensen helpen.  

De Bijenkorf Amsterdam.

Na mijn stageperiode bij de Bijenkorf Amsterdam heb ik daar 17 jaar lang met heel veel plezier gewerkt omdat ik veel kon leren op verschillende terreinen.

Hier heb ik uiteenlopende vervolg-opleidingen gevolgd en veel ervaring opgedaan in het ondernemen.

Ik kon hier creativiteit ontwikkelen, inleven in de wensen van de klant en alle wisselingen binnen trends volgen. Ik was daar als een vis in het water. Daarna heb ik een kort uitstapje naar Esprit gemaakt.

Toen kwam mijn grote droom uit.

…ik werd moeder van twee prachtige dochters.

Ik besloot om me volledig op mijn gezin te richten. In deze jaren ontstond het idee van CaJo rokje. Een handgemaakt (kinder)rokje met als grootste pluspunt; gemakkelijk te dragen en uniek in zijn soort. Ik maakte de rokjes zelf en verkocht deze met veel plezier.

Verder was ik bezig met vele creatieve hobby’s zoals tuinieren, keramiek, haken en interieur.
Kleur en anderen helpen met advies hierin kwamen ook vaak terug.

Jij mag er zijn in jouw mooiste kleuren! 

Ik weet zeker dat ook jij niets liever wil dan een garderobe waarin je kunt stralen.

De kinderen werden ouder.

Er kwam ruimte voor een nieuwe fase. Mijn garderobe was door de jaren heen veranderd in een verzameling van “gemaks”- kleding.

Mijn kledingkast hing vol met makkelijke grote sweaters/truien, vesten, hoodies, spijkerbroeken, t-shirts vooral in de kleuren grijs, zwart of donker blauw. Snel iets aandoen in de ochtend om zo de dag snel te kunnen starten. Hond uitlaten, kinderen naar school en daarnaast druk met van alles.

Ik was vooral niet met mijzelf bezig en zag er ook zeker niet uit zoals ik zou willen. In mijn “gemaks”-kast moest verandering komen besloot ik.

Door mijn creatieve leven nog meer invulling te geven, ben ik mij gaan verdiepen in mijn mooiste kleuren.

Mijn garderobe werd weer meer mij. Ik doe mijn aankopen nu bewuster en weet waarop ik moet letten.

Welke kleuren staan mij goed en welke kleuren kan ik beter niet dragen.  

Ik krijg energie, plezier en enthousiasme van wat ik allemaal kan met mijn persoonlijke kleuren.

Kleurstudio Karen is zo ontstaan.

Ik begrijp als geen ander dat je als vrouw, in de vele functie’s die je per dag vervult, het lastig is om je garderobe iedere ochtend optimaal te hebben. Kleur kan je hierbij helpen. Het bespaart tijd, je kunt alles met elkaar combineren!

Mijn garderobe maakt wie ik ben, wat ik wil uitstralen en voel mij daardoor extra sterk. Door de juiste kleuren te dragen ontstaan er allerlei mooie, nieuwe dingen op mijn pad.

Ik vind het heerlijk om jou te kunnen begeleiden stap-voor-stap naar jouw mooiste kleurenpalet.

Door mijn jaren ervaring in de (dames)mode, vind ik het super om alle kennis met jou te kunnen delen. Luisteren naar jouw wensen en dromen op het gebied van jouw garderobe.

Mijn opleiding als Sensa-Kleurexpert, Kleurcoach, Stijlcoach en Mode Vakopleiding ondersteunen het persoonlijk kleuradvies optimaal.

 

Laat jouw droom uitkomen!

Liefs Karen